• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Goed begin BA-Motorsport

19-04-2011, 17:17 Terug naar het overzicht
Goed begin BA-Motorsport
De eerste wedstrijd van het seizoen verliep succesvol voor het team van BA-Motorsport. In een nieuwe opzet werd de eerste wedstrijd van de aangepaste cup verreden op Zandvoort
Om 5 uur 's morgens vertrokken wij vanuit Giethoorn naar Zandvoort voor de eerste wedstrijd van het jaar. Vanuit de cup was meer controle beloofd voor het seizoen en dat was die dag ook zeker het geval. Voordat we definitief konden vertrekken werden we namelijk uitgebreid gecontroleerd door de politie. Wat moesten wij met een vrachtauto midden in de nacht op een carpoolplaats? Nadat we uitgelegd hadden wat we gingen doen mochten wij vertrekken.
 
Op Zandvoort aangekomen zochten we een plaatsje in de paddock voor onze servicetruck en installeerden we ons bij de hospitalitytent en pitboxen van de Westfieldcup. Na het inschrijven werd ook van alle rijders de kleding gecontroleerd. Nadat we ternauwernood nog nieuwe banden hadden kunnen regelen was het tijd voor de eerste vrije training. De spanning was duidelijk voelbaar in het rennerskwartier. Na een half jaar mochten we dan eindelijk weer racen. Helaas werd na een kwartier al vrij snel het enthousiasme van iedereen getemperd. Eerst parkeerde Christiaan Vos, nadat hij zich verkeek op de remweg zijn auto in de vangrail bij Hugenholz. Niet kort daarna verloor Walter Kluit de controle over zijn auto op hoge snelheid bij Bos Uit.  Roel Meijer die direct achter Walter reed kon nadat Walter weer terug op de baan kwam een aanrijding niet meer voorkomen. Beide auto's waren zwaar beschadigd en een code rood was dan ook het gevolg. Gelukkig mankeerden beide rijders niets.
 
In de 15 minuten die gereden was, had Patrick een 12e tijd neergezet. Nadat rembalans, bandenspanning en veerafstelling aangepast waren konden we met een broodje en kop koffie ons klaarmaken voor de kwalificatie.
 
De kwalificatie verliep prima. Patrick wist ruim onder de 2.01 te rijden en zich daarmee bij de top 10 te melden. Een mooie uitgangspositie voor de 1e race. Tijdens de rijdersbriefing was er een apart moment voor de Westfieldcup, waarbij directeur van Westfield Engeland Julian Turner het woord nam. Een speciaal dankwoord was voor de sponsoren die dit jaar hun steun hadden toegezegd en met name QuByte die niet alleen sponsor is van BA-Motorsport, maar ook hoofdsponsor is geworden van de Westfield Cup.
 
De 1e race van het seizoen was direct een waar spektakel. Van start tot finish werden vele sportieve gevechten gestreden. Patrick kon ondanks een matige voorbereiding dit jaar direct goed aansluiten en zich goed handhaven in de top 10. Philip Walter en Patrick wisten het publiek te tracteren op een mooi gevecht. Het verschil tussen de mannen was miniem wat ook bleek op de finishlijn. Minder dan 7-honderdste was het verschil op de meet in het voordeel van Philip Walter. De 9e plaats was echter hierdoor niet minder fraai.
 
Tussen de 2 manches werd door toeschouwers en natuurlijk Patrick en Philip nog driftig nagesproken over de 1e race. De race zelf werd gewonnen door Arjan Heeck die hiermee zijn eerste overwinning boekte. Een mooie 2e plaats voor onze snelle dame Hayley Lazell en een podiumplaats voor Willem Vriend die dankzij een tijdstraf voor Francois Claeijs was doorgeschoven naar de 3e plaats.
 
De 2e manche was wederom van hoog niveau. Een compact veld waarbij Patrick wederom liet zien goed mee te komen in de top 10 van dit sterke veld. En evenals in race 1 trakteerden Patrick en Philip Walter het publiek op een ware titanenstrijd. Patrick liet zien dat hij geleerd had van de 1e race en wist voor Philip te eindigen. Het verschil was na een half uur racen iets meer dan een tiende van een seconden en een zeer fraaie 7e plaats. Ook manche 2 was een prooi geworden voor Arjen Heeck, een 2e plaats voor de kampioen van vorig jaar Francois Claeijs en een mooie derde plaats voor Hayley Lazell.
 
Eindstand van de 1e race en tegelijk de tussenstand in het kampioenschap:
  1. Heeck, Arjan  81  20
  2. Lazell, Hayley 69 15
  3. Claeijs, François 69 10
  4. Vriend, Willem 63 5
  5. Stakenburg - vd Helm 59
  6. Lammers, Danny 58
  7. Boxem, Patrick 54
  8. Walter, Philip 54
  9. Pronk, John 50
  10. Meijer, Roel 49
Een fantastisch resultaat, niet alleen Patrick, maar ook voor monteurs Gerrit en Rolf die de auto uitstekend geprepareerd hadden.
 
 
 

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners