• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Finalerace Nurburgring, een fantastische afsluiter

27-10-2012, 11:17 Terug naar het overzicht
Finalerace Nurburgring, een fantastische afsluiter
Al wekenlang keken de rijders uit de Westfieldcup uit naar de seizoensfinale van 2012 op het Grand Prix circuit van de Nurburgring. In 2010 vormde het circuit ook al het decor voor de afsluiter van het seizoen. De weersverwachtingen waren dit jaar een stuk beter dan 2 jaar geleden toen de temperaturen al onder nul lagen.

En de verwachtingen werden volledig waargemaakt. Het werd een fantastisch evenement, waar door iedereen nog lang met plezier op terug gekeken zal worden.

Vijfentwintig punten. Dat is de voorsprong die Jan Stakenburg verdedigt als de Multegra Westfieldcup op de Nürburgring aankomt. Op het prachtige F1-circuit van de Nürburgring waren we te gast bij Motor Sport Club Bork voor de ADAC Westfalen Trophy voor de afsluiting van ons 2012-seizoen. 
Het evenement was powered by: BEHAVE4ALL. 21 rijders aan de start en een klassement waar nog van alles mogelijk was. Aan de vooravond van de race zijn we afgereisd naar Nürnburgring. Door BA-motorsport was een hotel geboekt waar de meeste rijders gezamenlijk verbleven. Met elkaar dineren in het "cup-hotel" en een weersverwachting welke te mooi voor woorden was. Iedereen was er klaar voor en de rijdersvereniging was trots op dit 2e topevenement. 

Spanning in het klassement
Voor aanvang van dit evenement had Jan Stakenburg 25 punten voorsprong op Francois Claeijs en die had weer 35 voorsprong op Danny Lammers. Als deze rijders "gemiddeld" zouden rijden, dan waren hun posities niet in gevaar. Voor BA-motorsport was het zaak om dit evenement goed te eindigen om een top 10 in de eindklassering veilig te stellen in dit sterke deelnemersveld.

Uiteindelijk werden alle drie races door Arjen Heeck van raekpromotions gewonnen, zijn rondetijden waren op de Nürburgring onaantastbaar. Danny Lammers en Jan Stakenburg reden fantastisch, maar tegen het geweld van Arjen waren zij dit evenement niet opgewassen.

Fantastisch evenement
De temperaturen lagen die dag ver boven de normale verwachting. Mede daar door was een geweldig evenement dat geen noemenswaardige ongelukken had. Hier en daar schoof deze of gene van de baan doordat het rijdersveld dicht op elkaar lag en de rijders op deze laatste race van het seizoen alles gaven. Buiten de baan werd maar weer duidelijk hoe goed de sfeer is binnen de cup. Vele rijders sliepen in hetzelfde hotel en op vrijdagavond maakte bijna iedereen gebruik van de mogelijkheid om gezamenlijk te dineren in het hotel. Een gezellige avond waar veel nabesproken en vooral gelachen werd.

Patrick Boxem van BA Motorsport eindigt op 12 plek
In totaal reden 21 rijders mee in deze race. In de eerste race was Patrick Boxem nog zoekende naar de juiste afstelling van de auto. "Ik heb geen grip aan de achterkant van de auto, de auto breekt steeds uit. Behalve dat ging het wel goed. We hebben wat dingen aangepast en het zou nu beter moeten gaan”. Autosport is wat dat betreft net als een project in welke vorm dan ook. Je vervolgt de weg overeenkomstig een goed uitgewerkt plan. Maar gaandeweg kom je tot de conclusie dat aanpassing noodzakelijk is om een goed resultaat te halen. Uiteindelijk is Patrick Boxem tevreden: "Er is vier seconden afgegaan. Het gaat nog sneller straks. We hebben de juiste dingen gedaan met de afstelling, ik heb nu meer grip achter; de auto komt naar me toe.” Uiteindelijk resulteerde de verbeterde afstelling van de auto in een 8e plek in de eerste race. "Ik kreeg in de 2e ronden een flinke tik van Leonard Batenburg, maar kon gelukkig toch mijn weg vervolgen". De tweede race werd verreden op zaterdagmorgen en werd een lastige race voor Patrick Boxem, waarin hij als 14e eindigde. Technische problemen (wellicht veroorzaakt door de aanrijding tijdens de 1e race, zorgden voor een moeilijk te besturen auto. Soms moet je je aanpassen aan de omstandigheden en het tempo iets verlagen om te zorgen dat je toch het doel, de finish haalt. Belangrijke punten voor de aansluiting.

Spannende afsluitende race
De 3e race werd uiteindelijk een zeer fraaie race. Max Snoeck en Patrick Boxem stonden nog gelijk en als Patrick niet met minimaal 2 punten verschil deze race beter dan Max zou eindigen, zou Patrick een plaats verliezen in de totaal stand. De race begon echter niet goed. Max en Patrick kwamen elkaar gelijk in de eerste bochten al tegen. Max Snoeck ging in de Mercedes Arena wijd en dwong Patrick uit te wijken. Dit uitstapje zorgde er voor dat Patrick Boxem na 3 bochten achteraan het veld lag, terwijl Max op de 11e plaats reed. Het teamwork van BA-Motorsport, waarbij de ervaringen tijdens de eerste races werden gebruikt om de auto verder te verbeteren had effect gehad. Patrick kon met succes de aanval inzetten. Ronde voor ronde wist hij zijn positie te verbeteren en stuk voor stuk mannen als Eric Houtman, Rudi Standaert, Leo Etman, Max Snoek, Mark Beuk in te halen. Mies van Grunsven kon zijn voorsprong uiteindelijk met succes verdedigen ondanks dat Patrick toch wel snel dichterbij kwam. Uiteindelijk werd de 3e race afgesloten met een 11e plaats. 2 plaatsen voor Max Snoeck die daarmee de onderlinge strijd in het kampioenschap van BA-Motorsport verloor.
Nurburgring
BA-Motorsport wist hierdoor het evenement als 12e te eindigen. Zeker geen onverdienstelijk resultaat!
In de eindstand eindigde Patrick Boxem voor BA-Motorsport als 9e.
"Het was geen gemakkelijk seizoen", aldus Patrick Boxem, "maar door goed teamwork, doorzettingsvermogen  en ons vermogen om snel aan te kunnen passen hebben we ons weer in de top 10 weten te nestelen.We staan zelf niet heel ver van de top 6 af. Ondanks de tegenslagen hebben we continu gepresteerd, waarmee we deze top 10 verdiend hebben".

Eindklassement seizoen 2012
Na afloop van de 7e race van het seizoen is het volgende eindklassement ontstaan: 
1   #68 Stakenburg, Jan                        490 ptn
2   #27 Claeijs, François                        447 ptn
3   #52 Lammers, Danny                       423 ptn
4   #40 Lazell, Hayley - Wellink, Hans   409 ptn
5   #71 Vriend, Willem                           392 ptn
6   #49 Klip, Ewald                                 355 ptn
7   #60 Meijer, Roel                                336 ptn
8   #38 Grunsven, Mies                          318 ptn
9   #28 Boxem, Patrick                           308 ptn
10 #37 Snoeck, Max                               307 ptn

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners