• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Fantastisch evenement ondanks teleurstelling

08-04-2013, 17:36 Terug naar het overzicht
Fantastisch evenement ondanks teleurstelling
Afgelopen zondag, 7 april, werd de eerste wedstrijd van de Westfield Against Cancer Cup verreden. Een fantastisch evenement, wat onder grote belangstelling plaatsvond. In de pauze vond, na een indrukwekkende presentatie van Against Cancer, de symbolische overhandiging van het hoofdsponsorschap aan stichting Against Cancer plaats.

Helaas eindigde de wedstrijd voor BA-Motorsport in mineur alhoewel Eric Houtman zich goed staande wist te houden.
De vrije training werd al na een halve ronde opgeschrikt door een zware crash van John Pronk. Door waarschijnlijk een technisch defect brak zijn auto uit en een harde crash in de vangrail was het gevolg; code rood. Nadat bleek dat John in orde was en zijn auto was verwijderd, kon de training hervat worden. De baan was her-en-der nog wat verraderlijk, maar bleek meer grip te bieden dan verwacht. De koude en mistige omstandigheden zorgde voor flink wat motorvermogen. Met een snelste van 1.56.5 wist Jan Stakenburg de toon te zetten. Patrick had flink last van zijn remmen en wist niet verder te komen dan een teleurstellende 2.07. Ook Eric Houtman zocht naar het ritme en klokte een 2.05.

Tijdens de kwalificatie wisten beide coureurs al betere tijden te laten zien, echter nog steeds onvoldoende om het gat te dichten. Patrick wist dankzij verbeterde remmen naar 2.01 te snellen. Eric verbeterde wel, maar bleef steken op 2.04. Jan Stakenburg had er nog een schepje bovenop gedaan en zijn tijd verbeterd naar 1.56.2, voldoende voor pole position.

Tijdens de middagpauze was er een moment van aandacht voor de naamgever aan de cup Stichting Against Cancer. Jan Frensch draagt de stichting waar BA-Motorsport zich dit seizoen voor inzet, ook een warm hart toe en heeft zijn prijs (hoofsponsorschap) beschikbaar gesteld aan Against Cancer. Jeltje Gieles van Stichting Against Cancer gaf een presentatie van het werk dat Against Cancer doet. Alle aanwezigen waren zichtbaar onder de indruk en anders zo spraakzame coureurs werden toch even stil van de kinderen die getroffen worden door kanker.

Terwijl de zon inmiddels het circuitpark aangenaam verwarmde was het tijd voor de 1e race. Eric en Patrick wisten beiden een goede start te maken en direct al enkele plaatsen goed te maken. Een mooi gevecht ontspon zich tussen Patrick en Max Boodie, de man die dit jaar de overstap gemaakt heeft naar de Westfields. Na 2 ronden wist Patrick, Max uit te remmen bij het ingaan van de Tarzanbocht. Een ongeval in het Scheivlak tussen Piet-Hein Eldering en Ewald Klip veroorzaakte chaos, wat ternauwernood ontweken kon worden. Helaas begaf vervolgens de versnellingsbak het en moest Patrick noodgedwongen de pits in komen. Eric had mooie gevechten op de baan en wist door uit de problemen te blijven en sterk te rijden Jan Frensch te verslaan en op een 16e plaats te eindigen.

Na de 1e race gingen de mannen van BA-Motorsport direct sleutelen om alles weer op de baan te krijgen. De versnellingsbak van de auto van Patrick werd opgelapt in de hoop de 2e race uit te kunnen rijden. Hierna werden ook enkele andere coureurs geholpen met hun technische problemen.

Ook de 2e race kwamen Eric en Patrick goed weg. Patrick wist in de eerste ronden direct zich in de buurt van Eric en Jan Frensch te nestelen. Hij passeert in ronde 2 Jan Frensch om vervolgens de aanval in te zetten op Eric. Helaas spelen toch weer de versnellingsbakproblemen op, waardoor Eric en Jan vervolgens de rest van de race onderling hun gevecht uitvochten. Een werkelijk titanengevecht wat uiteindelijk door Jan met 7/100e in zijn voordeel werd beslecht.

Patrick sloot de dag af met een 21e plaats door twee keer niet te finishen. Eric wist beslag te leggen op de 15e plaats. Na de races werd de dag afgesloten in de gezellige hospitalityunit van de Westfield Against Cancer Cup. De vele toeschouwers, sponsoren, de mooie wedstrijden en natuurlijk de indrukwekkende presentatie van Against Cancer maakten het een fantastische dag die helaas niet met goede klassering kon worden beŽindigd. 

De volgende wedstrijd vindt plaats op vrijdag 3 mei, wederom in de duinen op het Circuitpark Zandvoort.


Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners