• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Dramatische 2e wedstrijd Zandvoort

05-05-2011, 21:46 Terug naar het overzicht
Dramatische 2e wedstrijd Zandvoort
De 2e wedstrijd van het seizoen leek aanvankelijk een mooie dag te worden. Een mooie zonnige dag en een extra monteur uit Canada was voor deze dag meegekomen.
 
Op deze konningedag stond wederom Zandvoort op de kalender. Het voor velen bekende circuit en na de laatste malen inmiddels een circuit wat ons beter begint te liggen. Vandaag zou het een drukke dag worden. Onze teamsponsor QuByte, die ook cupsponsor is zou vandaag aanwezig zijn en ook TimeStarmedia was aanwezig voor het maken van diverse filmopnames. Filmopnames die moeten leiden tot de nieuwe trailer van de Westfield Cup.
 
Monteurs Gerrit, Rolf, coureur Patrick en personal assistent Rene vertrokken vroeg naar het circuit. De voorbereidingen werden gemaakt en onder het genot van een kop koffie van de catering van Hayley keken we uit naar de dag die zou komen. Voor onze nieuwe racetruck die daags ervoor juist was voorzien van complete belettering en een echte foto was een mooie plaats gereserveerd in de paddock. Direct naast de pitboxen.
Na de verplichte inschrijvingen en keuringen was het tijd voor de vrije training en kwalificatie. Patrick was op zoek naar grip, maar kon dit niet echt vinden. Zijn rondentijden waren nog redelijk, maar niet voldoende om goed in de top 10 te nestelen. Een 11e startplaats achter de ontketekende Hemmo Vriend was het resultaat.
 
Astrid, Roelie, Shannon en Vincent de kersverse zoon van Patrick en Astrid waren inmiddels gearriveerd en genoten werd van een heerlijke maaltijd bereid door de catering in de hospitalitytent.
 
De 1e wedstrijd begon goed. Patrick had wederom één van zijn goede starts en wist zich in de top 10 te rijden. Helaas was een kleine fout met de listige auto voldoende voor een kleine spin, waardoor Patrick de trein moest laten passeren. Patrick liet vervolgens nog wel zien een hoog tempo te kunnen rijden, maar een 16e plaats was het maximale wat haalbaar was
 
Gestart vanaf de 16e plaats in de 2e race was het uitkijken bij de start. Vanaf die positie is het altijd dringen in de eerste ronde en is de kans op een ongeluk het grootst. Toch ging de eerste ronde prima. Patrick reed zich naar de top 10 met voor zich een uitstekend rijdende Philip Griffioen en op de hielen gevolgd door Andrew Vosselman. Beide debutanten doen het uitstekend dit jaar, hebben al vele kilometers gereden op Zandvoort en vechten onderling een mooie strijd uit. Bij het ingaan van de 2e ronde gaat het echter mis. Patrick rondt de Tarzanbocht in een achterwieldrift, maar raakt met zijn rechtervoorwiel nipt de middenberm. Het tegensturen van de drift wordt onmiddelijk vertaald in een haakse bocht linksaf en Patrick schiet de baan over.
De achter hem rijdende Andrew Vosselman kiest instictief de, voor dat moment, verkeerde kant en rijdt volop de neus van Patrick. Een foutje die, net als in race 1 met Walter Kluit en Roel Meijer ongelukkigerwijs 2 auto's dermate beschadigd dat verder rijden niet meer mogelijk is.
 
Met een flink beschadigde neus wordt de auto afgesleept en in de vrachtwagen geladen. Voor het klassement dus nauwelijks punten en omdat BA-Motorsport ook al de race in Croix en Ternois aan zich voorbij moeten laten gaan betekent dit een flinke duikeling in het klassement.

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners